Skip to content

Nordfjorden i Rødøy

Nordfjorden_13

Nordfjorden i Rødøy er en smal, grønn fjord omkranset av fjell på over 1.400 meter. Bredfallene henger over kantene og fossene stuper ned i vannet. Selene svømmer nyskjerrig rundt båten.

Nordfjorden er en del av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Hit går det ingen veier, du må ha båt eller bli med på organiserte omvisningsturer i sommermånedene. Fra Sleneset går ferden forbi polarsirkeløya Vikingen, før en tar inn Melfjorden så Nordfjorden som er en arm av denne igjen.

Mange store inntrykk treffer en her inne. Vi har vært på flere turer i strålende vær. Det har vært så varmt i luften at det har fristet noen til å bade, tross vanntemperaturen. Det er mange fine plasser å gå i land, både innover fjorden og innerst på deltaet.

Det går nok an å starte mange fine toppturer herfra. Vi planlegger allerede noen på kartet!

nordfjorden_01

Picture 1 of 42

 

Comments are closed.