Skip to content

Lovund rundt

Lovund rundt_02

Turen rundt Lovund er vel så spennende som toppturen hva gjelder terreng! Variasjonen er stor, og en får mange fine panoramaer.

Starten fra Kongekaia er fin, gjennom idylliske Lovund sentrum og Helløya. Første store overraskelse er Hestvika og Purkvika, med nydelige strender og den lange sletten mellom. Så litt kupert før en kommer inn i skogen, hvor en passerer noen hyggelige små hytter.

Etter fjellodden bærer det ned til vannkanten og litt klyving i flott, stor ur Flere av passasjene er enklest om turen er lagt slik at du treffer fjære sjø når du går langs sydsiden av øya. Spesielt der det er gravet kløfter oppover i fjellet, som blir enklest å passere så lavt som mulig.

Fra Nøvvika kommer en inn på den T-merkete stien til fjellet som en kan følge over Geitebergklubben helt til sentrum igjen. Nå er det tid for lunsj på Lovund Rorbuhotell!

lovund-rundt_01

Picture 1 of 26

 

Comments are closed.