Skip to content

Topptur Hjarttinden, Aldra

Hjarttinden Aldra_18

Det er ingen stier mot Hjarttinden, og toppen er strengt tatt en 967 meter høy haug med stein. Et spennende turprosjekt!

En kan gå opp fra Hjart, eller gjøre som vi – bli satt i land på vestsiden av Hjartnebben. Det blir uansett litt klyving opp til vannet, før det flater ut med fine sva opp mot Aspenesfjellet. Her må en ut i småskog og ur for å treffe renna som fører nesten til topps.

Når en er i renna er en ikke i tvil – det er eneste farbare vei opp. Og den er bratt. Så bratt at en bruker hendene en del opp, og kan skli på baken ned. Bonus! Ute av renna hadde vi sett for oss sva de siste par hundre meterne mot toppen, men her var det mer ur. Helt til topps. Stø og fin å gå på, så det var enklere enn det så ut til ved starten.

Varden er formidabel, og utsikten like så. Aldersundet rett der nede, og Strandtindane til å ta på!

Aldra gir et voldsomt inntrykk! Det er ikke mange her oppe hvert år, men vi kan anbefale turen som en stor opplevelse!

hjarttinden-aldra_01

Picture 1 of 29

Comments are closed.