Skip to content

Topptur Tomskjevelen

Tomskjevelen_18

Vi gikk Tomskjevelen på Tomma en varm julidag. For en opptur – hver eneste av de 922 høydemeterne! 

Vi ble satt i land ved Forsland hvor det går fin sti opp til Forslandsvatnet. Herfra er det bare å sette kursen rett mot eggen. Ikke sti, så litt tyngre å gå. Da vi traff eggen på rundt 500 meter videt utsikten seg ut, og det gikk faktisk sti herfra helt til topps. Stupet på nordsiden gir en helt spesielt luftig tur.

På toppen er det bare å nyte tiden og utsikten! Innover Sjona og Aldersundet, rett over mot Aldra, og ikke minst ned mot Syv søstre og Dønnamannen som dukket opp på hver sin side av Breidtomma. Rett vest i havet ligger Sleneset, så og Lovund og Træna.

Neturen tok vi gjennom Finnvikdalen. Fantastisk spennende terreng – bare å stole på retningssansen, det var ingen sti å følge før helt mot slutten. Praktisk å bli plukket opp ved stranden der elven løper ut.

tomskjevelen_01

Picture 1 of 33

Comments are closed.