Skip to content

Topptur Hestmannen

Hestmannen tur 571moh_24

Hestmannen er en av de mest karakteristiske trollfjellene. Fra toppen 571 meter over havet så vi hele Helgeland og opp til Lofotveggen en dag i juni!

Vi startet fra kaia på Hestmona. Gjennom gården, hvor vi lette litt etter starten på stien. Da vi fant den var den tydelig merket, og gikk så godt som rett på radiomastene. Turen opp til mastene er veldig godt merket, endog med wire store deler av strekningen.

Turen er absolutt verd utsikten fra den andre masten opp til toppen! Noen synes det var en litt for luftig passasje rett oppunder toppen, men alle kom forbi den. Herfra så vi Røst og Lofoten i nordvest, Bolga og Rødøyløva i nord, Svartisen i øst, Træna i sørvest og helt ned til Vega i sør.

Han het Hestmannen, fordi han alltid satt til hest.  Det var en ustyrlig og vill krabat.
– Sagnet om trollfjellene på Helgeland

hestmannen-tur-571moh_01

Picture 1 of 24

Comments are closed.