Skip to content

Ulvøya – et fint turområde

ulvoeya20

Du kommer ikke høyere enn 33 meter, men mer skal heller ikke til for å få god oversikt over Solværøyene og området rundt! 

Ulvøya har fine stier og er usedvanlig frodig. Mjødurtengene er et syn, tistlene står i skulderhøyde og det er flusst av orkideer. Om høsten gjør rognebær det veldig fint.

Det går flere stier rundt Ulvøya, litt på kryss og tvers. Du får deg en fin runde på omkring 4,5 kilometer om du går nedom Sørodden og over Ulvøyhåjen. Fine trimrunder på under timen, eller lengre turer om en vil bruke mer tid.

Turen starter ved en ødelagt bru på venstre hånd på vei ut mot Slåtterøya. Herfra må du bare følge stien over neste gangbru, før du får noen flere valg på sløyfer rundt om på selve Ulvøya. På fjære sjø kan du også legge turen om de mer ulendte Skilderøyene, men husk at du fremdeles må ha fjære for å komme deg tilbake.

På Ulvøyhåjen og ryggen sørover er det fine utkikksplasser i alle himmelretninger. Dønnamannen og de Syv Søstre, Tomma, Aldra, Strandtindan, Lovund, Lurøyfjellet og Hestmannen er dominerende. Alle holmer, valer og skjær rundt på været kan også sees.

Vi har møtt på både hubro, havørn, hegre, svaner, storspover og andre fine fuglearter her ute.

ulvoeya01

Picture 1 of 26

 

Comments are closed.