Skip to content

Dykking på Åsvær fyr

dykkingaasvaer20

Et nydelig sted å legge turen en stille og fin dag – som i dag!

Ved fyret er det greit å legge til og en kan ha en suveren camp i le for både nord- og vestavind.

På denne turen la vi dykkene nokså langt sør-vestover fra kaia. Her er det fine skjellsandgrunner og tareskogfelt på dyp fra 15-30 meter. Helt perfekt for flyndrer og kveite! Noe kamskjell finner en også. Sei- og makrellstimer fulgte oss, og vi håpet å se en havert som lå og tittet på oss mellom dykkene. Han viste seg ikke mens vi dykket, dessverre.

Rett utenfor fyret går en nydelig veggen helt ned til 60 meter. Best å holde seg i øvre del. Her går det også endel sterk strøm, så det er greit å sjekke tidevannstabellen før en går i vannet. Retningen er heller ikke alltid nord-syd, så vi anbefaler å være litt forsiktige.

Fyret – det vi si fyrene – og holmen de ligger på er nydelig. Hele været et verd en runde når en først tar turen ut hit. Et eventyr til havs!

dykkingaasvaer01

Picture 1 of 29

Comments are closed.