Skip to content

Topptur på Lovundfjellet

lovund623_04

Lovundfjellet frister med en fantastisk utsikt fra 623 moh, så når den tar av seg nordavindshatten er det bare å legge i veg!

Det er mange ruter opp på fjellet, men den mest brukte er T-merket sti fra sentrum, via Nøvvika og opp Kalvdalen. Det er veldig lettgått bort til Geitbergklubben, før det går ned til Nøvvika. Renna opp Kalvdalen er bratt, men den tar deg effektivt opp halvpartene av høydemetrene. Oppe på slakkfjellet går stien i lette svinger, og de siste 100 høydremetrene går som en lek på fine gressletter hvor villsauene beiter.

Fra toppen får en formidabel utsikt over hele Helgelandskysten. Træna i vest, Hestmannen og norodver til Bolga i nord, Lurøy, Aldra, Strandtindan, Sleneset og Tomma i øst og lengre sør Vega, Dønnamannen og de Syv Søstre. Ta også turen forbi varden ut på Litlfjellet for spennende ørnespoting under deg.

Kombiner gjerne returen men den fine, luftige turen over Nøva – en ekstra bonus!

Tilbake fra turen anbefaler vi god mat og forfriskninger på terrassen til Lovund Rorbuhotell, hvor du ser rett opp på fjellet du akkurat kom fra!

lovund623_01_0

Picture 1 of 22

Comments are closed.