Skip to content

Posts from the ‘Turer’ Category

NRK – Ut på tur til Helgeland

Flott program om Helgelandskysten fra Vega, via Hærøy og Lovund til Træna.

Det er mye å gjøre her ute. Programmet har med sykling, fjellturer, ærfuglstell, padling, riding, lundefuglttitting og festivalliv. Se Ut på tur til Helgeland her, og planlegg ferien etterpå!

Ulvøya – et fint turområde

Du kommer ikke høyere enn 33 meter, men mer skal heller ikke til for å få god oversikt over Solværøyene og området rundt!

Ulvøya har fine stier og er usedvanlig frodig. Mjødurtengene er et syn, tistlene står i skulderhøyde og det er flusst av orkideer. Om høsten gjør rognebær det veldig fint.

Read more

Topptur på Lovundfjellet

Lovundfjellet frister med en fantastisk utsikt fra 623 moh, så når den tar av seg nordavindshatten er det bare å legge i veg!

Det er mange ruter opp på fjellet, men det absolutt mest brukte er T-merket sti fra sentrum, via Nøvvika og opp Kalvdalen.

Read more

Åsvær fyr

Åsvær fyr ligger på Andersbakken utenfor Dønna, der Åsværfjorden starter. Faktisk ligger det to fyr der, et som er i bruk og det gamle, kondemnerte.

Fyrstasjonen har et 18, 5 m høyt konisk formet støpejernstårn på en sokkel av kraftig, hugget stein. Silhuetten av det høye tårnet har en dramatisk virkning i havgapet.

Read more

Træna fyr – langt til havs!

Træna fyrstasjon ligger på Sørholmen om lag 10 km sør for øyværet Træna. Det er et spennende og flott sted, langt der ute i havet.

Read more

Tur over Nøva, Lovund

Nøva på Lovund er en stor, liten tur. Luftig og fin, og med formidabel utsikt fra toppen på 205 moh.

Nøva kan gås som egen turrunde, eller den kan kombineres med Lovundfjellet.

Read more

Tur Ytre Kvarøy

Mellom Hestmannen og Lurøy ligger Ytre Kvarøy. Plasseringen gir en fantastisk utsikt, selv fra den lille toppen på 137 moh!

Read more

Turer

Fra fjæra, rett til himmels!

Utsikten fra øytoppene har ingen make! Selv de relativt lave toppene har vidt utsyn opp og ned kysten.

Read more

Turer med GPS

Vi bruker Wandermap.net til å dele GPS-ruter.

Karttjenesten brukes både til å planlegge egne turer som så kan lastes ned til GPS, og til å dele GPS-filer. Et helt suverent verktøy! Enkelte turer i området er allerede lagt ut av oss, flere kommer!

Anbefalt turblogg

Sturla Nilssen har en flott turblogg med fine turer – spesielt på Helgeland.

Vi anbefaler et besøk på Dobbelnilssen.blogspot.com. De fleste turene ligger litt nord for oss her på Sleneset, men mange av dem er fine dags- eller helgeprosjekter herfra.