Skip to content

Posts from the ‘Topptur’ Category

NRK – Ut på tur til Helgeland

Flott program om Helgelandskysten fra Vega, via Hærøy og Lovund til Træna.

Det er mye å gjøre her ute. Programmet har med sykling, fjellturer, ærfuglstell, padling, riding, lundefuglttitting og festivalliv. Se Ut på tur til Helgeland her, og planlegg ferien etterpå!

Topptur på Lovundfjellet

Lovundfjellet frister med en fantastisk utsikt fra 623 moh, så når den tar av seg nordavindshatten er det bare å legge i veg!

Det er mange ruter opp på fjellet, men det absolutt mest brukte er T-merket sti fra sentrum, via Nøvvika og opp Kalvdalen.

Read more

Tur over Nøva, Lovund

Nøva på Lovund er en stor, liten tur. Luftig og fin, og med formidabel utsikt fra toppen på 205 moh.

Nøva kan gås som egen turrunde, eller den kan kombineres med Lovundfjellet.

Read more

Tur Ytre Kvarøy

Mellom Hestmannen og Lurøy ligger Ytre Kvarøy. Plasseringen gir en fantastisk utsikt, selv fra den lille toppen på 137 moh!

Read more

Turer

Fra fjæra, rett til himmels!

Utsikten fra øytoppene har ingen make! Selv de relativt lave toppene har vidt utsyn opp og ned kysten.

Read more

Turer med GPS

Vi bruker Wandermap.net til å dele GPS-ruter.

Karttjenesten brukes både til å planlegge egne turer som så kan lastes ned til GPS, og til å dele GPS-filer. Et helt suverent verktøy! Enkelte turer i området er allerede lagt ut av oss, flere kommer!

Flotte turkart

Turkart Helgeland på egen nettside.

Den nye nettsiden er utrolig flott! Gøy å se hvordan teknologien kan brukes – på sitt beste her. Håper det utvikles til hele Helgelandskysten etterhvert!

Sanna rundt med Gompen

Turen rundt Sanna i Træna er fin å kombinere med en tur via tunnelen opp på den 225 meter høye Gompen.

Fra havnen på Sanna går det fin sti bort til den flotte Kirkhelleren som absolutt er verd et besøk! Så går turen videre rundt selve Kjølen til Sørsanna, før den forbindes med Kjærlighetsstien og kommer frem mellom Trænstaven og Breitinden.

Read more

Topptur Hjarttinden, Aldra

Det er ingen stier mot Hjarttinden, og toppen er strengt tatt en 967 meter høy haug med stein. Et spennende turprosjekt!

En kan gå opp fra Hjart, eller gjøre som vi – bli satt i land på vestsiden av Hjartnebben. Det blir uansett litt klyving opp til vannet, før det flater ut med fine sva opp mot Aspenesfjellet. Her må en ut i småskog og ur for å treffe renna som fører nesten til topps.

Read more

Topptur Tomskjevelen

Vi gikk Tomskjevelen på Tomma en varm julidag. For en opptur – hver eneste av de 922 høydemeterne!

Vi ble satt i land ved Forsland hvor det går fin sti opp til Forslandsvatnet. Herfra er det bare å sette kursen rett mot eggen. Ikke sti, så litt tyngre å gå. Da vi traff eggen på rundt 500 meter videt utsikten seg ut, og det gikk faktisk sti herfra helt til topps. Stupet på nordsiden gir en helt spesielt luftig tur.

Read more